КМДА Київська міська державна адміністрація


17 лютого 2020

Учнівська молодь Києва вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

Учнівська молодь Києва вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

17 лютого в інформаційно-виставковому центрі Музею Революції Гідності відбулася зустріч представників Київської міської ради старшокласників з учасниками Революції Гідності, Героями Майдану та їх родинами. 

Зокрема, спікерами на зустрічі стали:

  • Юлія Цепун, дружина Героя Небесної Сотні Андрія Цепуна;
  • Юлія Смирнова, громадська активістка, волонтерка Революції Гідності;
  • Олександр Івашков, керівник ГО «3-тя сотня Самооборони Майдану»;
  • Роман Онищенко, голова виконкому Самооборони Майдану, волонтер АТО.
  • Северин Наливайко, співробітник Музею Революції Гідності (модератор).


Майдан для учасників Революції та їх родин - це болюча тема. З одного боку - гордість та шана, а з іншого - біль за втратою рідних, друзів, побратимів.

Ініціатива зустрічі надійшла від учнівської молоді столиці, яка зовсім скоро писатиме нові сторінки української історії. Саме тому спікери детально розповідали про події, що назавжди залишилися у пам‘яті. Важливо, щоб сучасна молодь вміла мислити і аналізувати. Учнівській молоді Києва не байдуже. Лише на цій небайдужості можна збудувати вільне та гуманне суспільство. «Реванш не повинен відбутися!», - говорить Олександр Івашков.

Наприкінці зустрічі учні Києва відвідали екскурсію музеєм Революції Гідності, поділилися власним баченням подій та поклали квіти до меморіалу Героям Небесної Сотні.

Організаторами зустрічі є Департамент освіти і науки Києва, громадська організація «Родини «Небесної Сотні», Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.