КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2020

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні завжди житиме в серцям маленьких та дорослих українців

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні завжди житиме в серцям маленьких та дорослих українців

Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.

5 років поспіль заклади освіти Києва вшановують пам’ять Героїв-Захисників, що відійшли у вічність. Пам’ять про них завжди житиме в серцям маленьких та дорослих українців. Учні та освітяни Києва щорічно беруть участь у Всесвітній тихій акції «Ангели пам’яті» на вулиці Інститутській, де розвішують ангелочків, зроблених власноруч та покладають квіти до меморіалів пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Цьогоріч з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Київській міській державній адміністрації працювала виставка дитячих малюнків учнів\вихованців столиці. 20 лютого на виставці звучала жива музика у виконанні струнного квартету коледжу Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Також у цей день учні закладів освіти Києва відвідали захід «Вдячні за свободу» у Колонній залій Київської міської державної адміністрації де, до того ж, працювала виставка світлин «Майдан. Історія майбутнього» Юрія Білака.

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні в інформаційно-виставковому центрі Музею Революції Гідності відбулася зустріч представників Київської міської ради старшокласників з учасниками Революції Гідності, Героями Майдану та їх родинами.


Будьмо гідні своїх героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток.

Герої не вмирають!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.