Головна  →  Новини  →  3 листопада 2014

Про проведення туристсько-краєзнавчої акції «Шляхами оборони міста Києва», присвяченої 70й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників для лідерів учнівського самоврядування міста Києва

Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції набуває сьогодні актуального значення. Визначною рисою українського патріотизму є його дієвість, бо саме вона спроможна перетворювати почуття на конкретні справи і вчинки.

З кожним роком усе менше залишається серед живих свідків та учасників подій Великої Вітчизняної війни, ідуть з життя люди, дитинство та юність  яких припали на ті страшні роки.  Пошуково-дослідницька робота пробуджує у молоді зацікавленість до історії країни, міста, району.

31 жовтня 2014 року відбулась міська туристсько-краєзнавча акція «Шляхами оборони міста Києва», присвячена 70й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Акція започаткована та проводиться радою старшокласників Голосіївського району з 2008 року.

Учасники заходу, лідери учнівського самоврядування всіх районів міста Києва та педагоги, пройшли ІІІ лінією оборони 1941 року, вшанували пам'ять полеглих у боях під час оборони міста Києва хвилиною мовчання та покладанням квітів до могили Невідомому солдату в Голосіївському лісі, пам'ятника викладачам та студентам,  які загинули під час оборони міста Києва, обеліска Слави у Голосіївському парку культури і відпочинку ім. М.Т.Рильського

Учнівська молодь отримала інформацію про героїв-учителів, героїв-студентів, героїв-дітей, героїв-воїнів, які віддали своє життя за майбутнє.

Отже бути патріотом – значить духовно піднятися, усвідомити в Батьківщині безумовну цінність, проявляти любов та турботу до свого народу, бути готовим відстояти її незалежність, служити і захищати її, розділити свою долю з долею рідної країни.

 

 

 

         

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку