Головна  →  Новини  →  29 травня 2020

Створення 3-х сучасних навчально-практичних центрів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Міською комплексною цільовою програмою «Освіта Києва. 2019-2023 роки» передбачено модернізацію матеріально-технічної бази професійно-технічної освіти. Для забезпечення якості професійної освіти на базі столичних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2020 році заплановано створення 4 новітніх навчально-практичних центрів з підготовки фахівців за галузевим спрямуванням.

На їх розвиток передбачено дворівневе фінансування - за кошти Київської міської державної адміністрації та державної субвенції для закупівлі й облаштування приміщень.

Активно готуються розпочати свою діяльність у новому 2020/2021 навчальному році 3 навчально-практичні центри сучасної професійної (професійно-технічної) освіти на базі:

  • Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва;
  • Київського професійного коледжу з посиленою фізичною та військовою підготовкою;
  • Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівельної механізації.

Наразі опрацьовуються Стратегії розвитку Центрів та розробляються проєкти візуалізації приміщень. Створюються умови для підготовки фахівців у галузі сервісних послуг, відновлювальної енергетики, автомобільного транспорту та будівельної механізації за принципом навчання протягом життя з метою забезпечення регіонального ринку праці компетентними фахівцями.

Напрями діяльності майбутніх Центрів дадуть змогу поєднати професійні й фінансові можливості закладів освіти та соціальних партнерів, підтримати молодіжні ініціативи.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку