Головна  →  Новини  →  7 липня 2020

У столиці з’явиться ще 4 комунальних дитсадки

Сьогодні, 7 липня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення 4 комунальних закладів дошкільної освіти.  

Зокрема (ясла-садок) № 536 відкриють за адресою вулиця Бахмацька, 35, що у Святошинському районі. Новий дошкільний заклад значно розвантажить мікрорайон і сусідні дитсадки, адже його потужність розрахована на 130 дітей, це орієнтовно 7 груп.

Мешканці 24 мікрорайону на Троєщині отримають довгоочікуваний дитячий садок на 260 місць. У мікрорайоні проживає близько 15 тисяч мешканців, тому потреба у місцях в дитячих садочках надзвичайно висока – наголошують депутати Київради.  

«У дитсадку №327 заплановано облаштувати дитячий басейн, спортивну та актову зали з сучасним обладнанням, просторий харчовий та медичний блоки, адміністративні приміщення, кабінети логопеда та психолога. Також буде створено всі умови для маломобільних відвідувачів. Ясла-садок з 4 ясельними та 10 садовими групами планують відкрити вже цього року», - зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко.  

Також буде відновлено роботу комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) на вул. Закревського, 15-А, що в Деснянському районі. Він зможе вмістити близько 250 дітей. 

За рішенням Київради, з’явиться дитсадок № 741 на проспект Миколи Бажана, 7–Є. Це дасть можливість забезпечити 210 дітей Дарницького району дошкільною освітою. 

Видатки на утримання дитячих садків здійснюватимуться за рахунок коштів, передбачених бюджетом міста для головного розпорядника по галузі «Освіта» на відповідний рік.

Перейти до спискуВерсiя для друку