Головна  →  Новини  →  10 листопада 2014

Відбувся Х пісенний фестиваль-конкурс польської пісні

08 листопада 2014 року у приміщені Київського Національного економічного університету відбувся Х пісенний фестиваль-конкурс польської пісні. Організатори фестивалю - Консулат Республіки Польща в Україні  та Спілка поляків України. У фестивалі-конкурсі брали участь вокалісти від 16 до 30 років.  На святі були присутні консул Республіки Польща та голова Спілки поляків України. До складу журі увійшли відомі фахівці польської мови. Головна мета фестивалю-конкурсу: розвиток і популяризація сучасної естрадної польської пісні, виявлення та підтримка молодих талановитих виконавців, ознайомлення української громадськості з польською культурою. Захід присвячено річниці незалежності Республіки Польща.

Конкурс складався з двох частин, а саме: концертна  програма, під час якої глядачі знайомилися з польською культурою та традиціями, і конкурсна програма, протягом якої конкурсанти виконували відомі польські пісні. Деснянський район представляли вихованці експериментального театрального класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №23 з поглибленим вивченням англійської мови Денис Фролов та Катерина Мацібора. Дует виконав відому пісню з кінофільму «Вогнем та мечем» «Думка на два серця». А Денис Фролов сольно виконав пісню «Перемога сердець над лихом».

Усі учасники отримали дипломи лауреатів фестивалю. Найбільшою інтригою було визначення переможця. Відповідно до одноголосного рішення журі перемогу отримав вихованець експериментального театрального класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва Денис Фролов.

Володарі трьох призових місць, які було розіграно, отримали  коштовні подарунки від організаторів фестивалю-конкурсу. А переможця Х пісенного фестивалю польської пісні запрошено представляти Україну на пісенному фестивалі «Мальви», що відбудеться у Республіці Польща влітку 2015 року.

Вітаємо переможців!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку