Головна  →  Новини  →  11 вересня 2020

Київською МАН реалізований ще один проєкт Громадського бюджету

Київською МАН реалізований ще один проєкт Громадського бюджету

У столиці відбулося відкриття нової платформи розвитку для талановитої молоді, небайдужої до майбутнього української науки та нашої країни в цілому, – наукового хабу ДНК НАЦІЇ. Це відкриття стало фінальним акордом успішного виконання підтриманого мешканцями столиці проєкту Громадського бюджету №1166 – «ДНК нації», який реалізовувався Київською МАН під егідою Департаменту освіти і науки м. Києва.

Створення нової освітньої локації на Дорогожичах (вул. Дорогожицька, 15А) відбулося за ініціативи громадської активістки Юлії Печуляк у рамках реалізації проєкту, який отримав підтримку мешканців столиці за програмою Громадський бюджет. У відкритті нового хабу взяли участь Юлія Печуляк, авторка проєкту громадського бюджету «ДНК Нації», Ірина Поліщук – директорка КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді», представники Управління освіти Шевченківського району, лідери та президенти шкіл Шевченківського району міста Києва.

Сьогодні в Україні існує гостра потреба у молодих, свідомих, креативних, амбіційних людях, які здатні взяти на себе відповідальність за розвиток нашого суспільства та країни в цілому. Тож організатори хабу разом із досвідченими науковцями та бізнес тренерами заявили такі  цілі:

  • підготовку молодих лідерів, ефективних управлінців, успішних підприємців;
  • виховання політичної еліти держави;
  • залучення талановитих молодих людей до соціальних, економічних та політичних процесів у суспільстві;
  • популяризацію органів державної влади серед молоді.

У новому освітньому просторі учні Київської МАН та усі юні кияни зможуть випробувати себе в якості дослідників за різними науковими напрямками, розвинути компетенції лідерства, стати учасниками майстер-класів та семінарів від практиків сучасної науки та бізнесу.

Перша зустріч відбулася у форматі фасилітаційної сесії, яку провели бізнес тренерка, методистка Київської  МАН Наталія Дзюба та Пустовалова Інесса - практична психологиня, засновниця Школи Лідерства та фасилітаційних практик Київської МАН. На занятті юні науковці вчилися розглядати свої сильні сторони, як використовувати та адаптувати свої набуті у навчанні ресурси. Разом із тренерками запустили створення нового, підтримуючого середовища, щоби ставати амбасадорами інновацій у сьогоденні. В кінці зустрічі студентка першого курсу Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра, освітня амбасадорка Київської МАН Ірина Биховченко привітала всіх присутніх виконанням української народної пісні.

У сучасному світі успіху досягають ті, хто вміє креативно мислити, знаходити нестандартні рішення для швидкого виявлення та вирішення проблеми. На розвиток цих компетенцій націлена діяльність Київської МАН, яка відкриває для своїх вихованців широкий простір для пошуку та творення. Завдяки широкому колу партнерів як серед представників наукових кіл, так і серед бізнесу, дослідницький хист молодих киян спрямовується на реальні проєкти, що мають практичне застосування. Це дозволяє молоді відчути свою роль та значення у суспільстві.

Завітайте до наукового хабу ДНК Нації. Приєднуйтесь до команди успішних та розумних школярів столиці! Адже наука – це суперсила!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку