Головна  →  Новини  →  10 листопада 2014

Розпочалася осіння сесія очно-заочних шкіл Малої академії наук України

Розпочалася осіння сесія очно-заочних шкіл Малої академії наук України

У Києві розпочалася осіння сесія Всеукраїнських очно-заочних наукових шкіл Малої академії наук. Обдаровані школярі з усієї України матимуть змогу відвідати лекції та практичні заняття викладачів провідних ВНЗ, ознайомитися з методикою підготовки науково-дослідницьких проектів, попрацювати із сучасним лабораторним обладнанням,  змістовно й активно відпочити. Навчатимуться і проживатимуть слухачі шкіл у Міжнародному центрі дитячої наукової творчості Малої академії наук, розташованому в Пущі-Водиці під Києвом.

Зокрема, фізико-технічна школа має дві секції: «Фізика та астрономія» і «Технічні науки». Навчальний процес передбачає, зокрема, поглиблене вивчення фізики і математики під керівництвом викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Окрім того, слухачам даватимуть базові знання, необхідні для того, щоб провести повноцінне наукове дослідження, а також навчатимуть використовувати в дослідницькій діяльності цифрові вимірювальні комплекси провідних світових виробників. Ще один навчальний блок – допоміжні розвивальні програми: етика, естетика, основи ораторського мистецтва, створення мультимедійних презентацій.

Учасники математичної школи паралельно з лекціями будуть розв’язувати надскладні задачі і доводити нерівності під керівництвом математичних «світил» Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Не менш цікавою буде і школа для хіміків та біологів. Разом із досвідченими педагогами слухачі здійснять відбір проб води з озер Пущі-Водиці для дослідження її якості за чотирма рівнями, а також відвідають Інститут молекулярної біології і генетики НАН України.

Час – це безкомпромісне мірило усього. І науковці добре знають ціну кожній хвилині. У нашому стрімкому світі неможливо повноцінно жити без нових знань, нового бачення і нових винаходів. А щоб обдарована юнь швидше зрозуміла свою роль у глобальному процесі, Мала академія наук сприятиме цьому на всіх рівнях пошуку наукових талантів.

Перейти до спискуВерсiя для друку