Головна  →  Новини  →  24 вересня 2020

Перші офлайн заходи в період карантинних обмежень від Київської МАН

Перші офлайн заходи в період карантинних обмежень від Київської МАН

Розпочавши новий навчальний рік, відділення Київської Малої академії наук, із дотриманням усіх протиепідемічних вимог, крім онлайн зустрічей, провели настановчі сесії та тематичні заходи офлайн.

Дали старт офлайн зустрічам із вихованцями Київської МАН педагоги відділення наук про Землю: 11 вересня на базі гідрологічної станції Києва вони у формі практичного заняття розповіли юним географам про співпрацю відділення з провідними науково-дослідними установами міста і закладами вищої освіти, про новий проєкт відділення “Повітря. Ландшафт. Місто” із застосування малого літального безпілотного апарату, про досвід проведення польових занять із комплексного вивчення околиць Києва з позицій наук про Землю; про екскурсії  на осінніх канікулах історичним центром столиці України та багато іншого.

Естафету підхопило відділення української філології та мистецтвознавства: 16 вересня 2020 року в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась їх офлайн настановча сесія. Керівниця відділення та секції української мови, кандидатка філологічних наук Ірина Миколаївна Іваненко привітала всіх присутніх із початком нового навчального року, анонсувала цікаві проєкти та заходи, що будуть реалізовані у цьому році, та розповіла про порядок роботи відділення.

А ще дуже радісно, що хоч і потроху, але «відроджуються» традиційні заходи наукового спрямування: 16 вересня  відбулася зустріч вихованців відділення екології та аграрних наук із заступником директора з наукової роботи Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, академіком НАН України С.О. Костеріним, а 19 вересня 2020 року вихованці відділення економіки разом із батьками взяли участь у пішохідній екскурсії на тему "Вулиця Інститутська – фінансовий центр Києва кінця XIX - початку XX ст".

Сподіваємося, що перемога науки над пандемією таки неминуча і офлайн спілкування повернеться до нас у тому  форматі, до якого ми так звикли!

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку