Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2020

Основи дипломатії – новий напрям розвитку київських МАНівці

Основи дипломатії – новий напрям розвитку київських МАНівці

1 жовтня вихованці Київської МАН розпочали вивчати новий напрямок – мистецтво дипломатії. На засіданні секції «Правознавство» відділення філософії та суспільствознавства презентований проєкт «Освітня дипломатія», що реалізується в рамках міжнародного проєкту «Родзинки дипломатії».  Проєкт представив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Кувейт Олександр Балануца, котрий є автором проєкту  «Родзинки дипломатії» та який долучає до нього українських школярів.

Пан Посол розповів, що мета проєкту проста й одночасно амбітна - підвищити обізнаність українських школярів у сутності професії дипломата, його кропіткої та високоінтелектуальної роботи для розвитку України. У високій місії дипломата як представника інтересів своєї країни за кордоном, залучити молодь до формування позитивного іміджу України в світі. За словами пана Балануци,  діти є дипломатами на своєму рівні, оскільки передають отримані знання й інформацію про Україну своїм одноліткам, батькам і всім з ким спілкуються.

Під час навчання на курсі «Родзинки дипломатії» слухачі дізнаються про місце і роль України на міжнародній арені, про її зовнішню політику, отримають уявлення щодо професійних обов’язків представників дипломатичної служби, сформують навички врегулювання спорів, запобігання конфліктів, пошуку взаємоприйнятних рішень, проведення переговорів.

Проєкт «Освітня дипломатія» - це початок нового спілкування, нового досвіду, нового пошуку, нової роботи.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку