Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2020

У Київському коледжі прикладних наук відбулося святкування 90-річчя від Дня заснування Коледжу та Міжнародного тижня глухих

Ювілей коледжу співпав з Міжнародним тижнем глухих, що завжди є особливим часом  для Коледжу, який вже понад 60 років займається підготовкою студентів з порушеннями слуху. Саме тому було прийнято рішення про комплексне святкування цих дат. Основними подіями цього святкового тижня стали:

  • Міжнародна онлайн-конференція «Освіта та розвиток комунікативних навичок осіб з порушеннями слуху в умовах пандемії». Учасниками заходу стали освітяни з України, Швеції, Польщі, США та  Еквадору. Конференція транслювалася українською, українською жестовою, англійською, іспанською та американською жестовою мовами одночасно.
  • Студентська українсько-американська онлайн-конференція з нагоди Міжнародного дня жестових мов. На онлайн-зустрічі була присутня збірна група студентів з порушеннями слуху Київського коледжу та студенти Коледжу Санта Фе (Флорида, США). Супроводжувала американських студентів Мішель Фріз  - фахівець американської мови жестів, професорка кафедри гуманітарних та іноземних мов Коледжу Санта Фе.
  • Відкриття скверу та пам’ятного знаку студентам Коледжу - видатним спортсменам-дефлімпійцям. Сквер було відкрито завдяки підтримці міського голови Віталія Кличка та його команди.
  • Урочиста церемонія нагородження найкращих працівників Коледжу. Подія відбулася напередодні Дня працівників освіти. Освітяни Коледжу отримали почесні нагороди: подяки та вітальний лист Київського міського голови Віталія Кличка, нагрудні знаки «Відмінник освіти», грамоти і подяки Міністерства освіти і науки України, подяки Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Печерської районної  в місті Києві державної адміністрації, подяки та відзнаку ВГО «Українське товариство глухих» «За заслуги», подяки ВГО «Спортивна федерація глухих України», Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром», міських профспілкових організацій, Ради директорів закладів фахової передвищої освіти міста Києва, ГО «Духовна сила».

Завершилося комплексне святкування традиційною зустріччю випускників Коледжу в першу суботу жовтня.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку