Головна  →  Новини  →  11 листопада 2014

Під час осінніх канукул юні журналісти Інформаційно-творчого агентства стали активними учасниками серії майстер-класів від провідних медійників України

 У рамках проекту медіа школи для молоді, організаторами якої виступили Академія української преси, проект MYMEDIA/DANIDA та агентство «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва, юні акули пера мали змогу не лише отримати нові цікаві, практичні знання з журналістики, але й стати учасниками конкурсу статей на тему: «Свобода. Демократія. Медіа».


 Протягом двох тижнів в Музеї Свободи, який розмістився у Національному художньому музеї України та у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувалися такі корисні майстер-класи:

  • «Що таке громадське телебачення і чому воно потрібне молодим українцям», майстер-клас Андрія Сайчука, журналіста громадського ТБ.
  • «Свобода і преса: як в різні історичні періоди за допомогою преси здобувались свободи», майстер-клас Вахтанга Кіпіані, журналіста, керівника онлайн-проектів «Владомер» та «Історична правда».
  • «Журналіст і суспільство», майстер-клас Наталки Соколенко, журналістки громадського радіо.
  • «Медіаграмотність як життєво необхідна навичка», майстер-клас Людмили Гуменюк, директора Центру медіа ініціатив.
  • «Документальне кіно і новітня історія України: що ти можеш зафіксувати», майстер-клас Лариси Артюгіної, кінодокументаліста, продюсера, учасника руху Babylon’13/
  • «Мистецтво радіоінтерв’ю», майстер-клас Володимира Різуна, директора Інституту журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка.
  • «Журналістика культури», майстер-клас Юрія Рибачука, редактора відділу «культура» тижневика «Коментарии».

Урочиста церемонія підведення підсумків проекту відбудеться 16 листопада, під час якого будуть оголошені переможці конкурсу від Академії української преси. До юних журналістів завітають посол Данії в Україні та прем’єр-міністр України! 
   Бажаємо юним акулам пера невичерпного натхнення у конкурсних роботах та, безумовно, отримати нові цікаві знання у своїй професійній діяльності!

За матеріалами КПДЮ

Перейти до спискуВерсiя для друку