Головна  →  Новини  →  12 листопада 2014

Розпочато відбір шкіл - учасників III хвилі проекту «Енергоефективні школи»

У 2014-2015 навчальному році відбудеться третя хвиля проекту ДТЕК «Енергоефективні школи», мета якого - поступове виховання в українців навичок раціонального та відповідального споживання енергії. У рамках проекту учні 6-8 класів вивчають факультативний навчальний курс «Основи теплопостачання та теплозбереження», відвідують підприємства ДТЕК, проводять власні практичні дослідження та інформаційні кампанії для популяризації енергозбереження. У результаті, школярі розробляють власні проекти з підвищення енергоефективності своїх навчальних закладів. Реалізацію проектів шкіл-переможців фінансує ДТЕК.

З 10 листопада 2014 року розпочато відбір шкіл- учасників III хвилі проекту «Енергоефективні школи».
Для участі  в проекті необхідно до 14 листопада заповнити заявку-анкету і надіслати її за адресою [email protected]. Зразок заявки розміщено на сайті ДЕТЕК http://spp-dtek.com.ua/projects/energy-efficient-schools/.

Оцінка претендентів включає більше 20 критеріїв, основні з яких - готовність проводити енергозберігаючі заходи, наявність систем обліку енергії, здатність надати інформацію про енергоспоживання школи.

Досвід попередніх двох етапів показує, що навіть зміна щоденних звичок дозволяє знизити енергоспоживання на 20% - не кажучи вже про заходи з утеплення приміщень, заміни вікон, використанню енергоефективних лампочок і устаткування. Приміром, тільки в лютому-березня 2014 55 шкіл-учасників другої хвилі проекту ( з них, 11 загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва) змогли заощадити близько 60 тисяч кВт • ч електроенергії на загальну суму 70 тис. грн.

Цього року  в проекті «Енергоефективні школи» візьмуть участь 10 київських шкіл.

У попередніх двох хвилях, з  2012 по 2014 роки, у проекті «Енергоефективні школи» взяли участь 22 загальноосвітні навчальні заклади столиці. Загальні інвестиції ДЕТЕК у реалізацію зазначених проектів  київських школярів  (призовий фонд) склали 1 млн. 750 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку