Головна  →  Новини  →  14 листопада 2014

Відбудеться урочиста посвята у кадети вихованців ліцею – інтернату № 23 «Кадетський корпус» Шевченківського району

         Урочиста церемонія  посвяти у кадети  та вручення погонів відбудеться  14 листопада 2014  року о 12.00  годині у Свято – Успенській Києво – Печерській  Лаврі.

       Головною метою урочистого заходу є розширення і зміцнення зв'язків між різними поколіннями кадетів та залучення до них молоді, яка в недалекому майбутньому складе основу військової  і державної еліт.  Урочистості  повинні сприяти активній участі підростаючого покоління у розвитку міжкультурної взаємодії, заснованої на принципах поваги, толерантності та прихильності до славних історичних традицій.

Подія відбудеться в урочистій атмосфері з дотриманням усіх канонів подібних заходів. У православній святині - Свято – Успенській Києво – Печерській  Лаври, де буде проходити церемонія посвяти кадетів, почесні гості, вчителі та батьки пройдуть духовне очищення із запаленням свічок, проговоренням молитов, слуханням  церковного хору.

Головним етапом цієї події буде одягання погонів вихованцям ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» старшими наставниками – ветеранами Служби зовнішньої розвідки України, ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, старшими кадетами  ліцею – інтернату № 23 «Кадетський корпус» Шевченківського району           м. Києва. Далі прозвучить урочиста клятва кадетів на вірність девізу: «Життя – Вітчизні, честь – нікому!» зі словами «завжди високо нести почесне звання кадета, ніде і ніколи не зганьбити честь рідного ліцею».

            На святковий захід запрошені почесні гості: представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України, керівники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради, Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації,  а також шефи ліцею – співробітники Служби зовнішньої розвідки України, співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники всеукраїнських громадських організацій.    

            Повідомляємо, що  перший кадетський клас у ліцеї – інтернаті №23 було відкрито 1 вересня 2009 року за підтримки Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації та управління освіти  Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Це стало початковим етапом відтворення кадетського виховання у м. Києві на засадах та традиціях Київського Володимирського кадетського корпусу.

            На сьогодні  ліцей –інтернат №23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою – це заклад нового типу, що налічує 25 кадетських класів, в яких навчається понад 600 вихованців. Основними завданнями навчального закладу є національне, громадське, професійне виховання, розкриття творчого потенціалу учнівської молоді, формування свідомого громадянина з активною громадською позицією, високими моральними якостями, почуттям патріотизму та духовними цінностями.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку