Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2020

Мала академія наук столиці розпочала традиційний KyivEdFest

Київська МАН разом із Торгово-промисловою Палатою України виступила співорганізатором вебінару "Онлайн-інструменти для створення освітніх вебквестів", реалізатором якого стала Академія цифрового розвитку. Вебінар було проведено 16.10.2020 в рамках місячника кібербезпеки, що проходить в Україні протягом жовтня. Другий тиждень цього місячника присвячений розширенню цифрових навичок та освіті.

Метою вебінару було ознайомлення вчителів з сервісами для створення та проведення освітніх вебквестів, формування у педагогічних кадрів нових цифрових компетенцій, що відповідають вимогам сьогодення. Поширення дистанційного навчання робить використання вебквестів особливо актуальним,  адже ця освітня технологія забезпечує не тільки цікаву форму надання інформацій, а й можливість проєктування майбутнього навчального процесу та гарантування кінцевого результату.

В привітальному слові до учасників вебінару директорка КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» пані Ірина Поліщук відмітила, що цей вебінар є  продовженням багаторічної плідної співпраці з питань кібербезпеки між Київською МАН та ТПП України (одного з ініціаторів проведення цього місячника), в рамках якої неодноразово проходили заходи до Дня безпечного інтернету.

Також вона розповіла, що Київська Мала академія наук має позитивний досвід використання вебквестів у своїй роботі, і висловила переконаність, що участь у подібних заходах дасть нам можливість впевнено дивитись у майбутнє й протистояти будь-яким викликам.

Після вебінару його учасники мали змогу пройти тестування та отримати сертифікат.

Про актуальність та значущість цього заходу свідчить той факт, що його учасниками стали не тільки освітяни столиці, а педагоги з усієї України! 186 із них склали тести та отримали відповідні сертифікати!

Перейти до спискуВерсiя для друку