Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2020

Співпраця закладів професійної освіти з роботодавцями-замовниками робітничих кадрів у галузі автомобільного транспорту

Однією зі складових здійснення якісної підготовки кваліфікованих робітників у галузі автомобільного транспорту є сучасна матеріально-технічна база закладу професійної (професійно-технічної) освіти. У Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України це одне з найважливіших питань.

Вдосконаленню навчального процесу сприяють не тільки щоденна праця педагогів Центру, а й плідна співпраця із замовниками кадрів, зокрема з основним роботодавцем ПрАТ «Українська автомобільна корпорація» та її підрозділами. «Автоцентр на Столичному» передав закладу освіти агрегати та комплектуючі деталі брендів Шевроле та Опель – всього 35 одиниць. Це двигуни, блоки клапанів, коробки зміни передач, механізми рульового керування, стартери, помпи, а також цілий ряд інструментів.

Інший роботодавець - ПрАТ «АвтоКапітал» генеральне представництво Daimler AG передав автомобільні агрегати та комплектуючі деталі бренду Мерседес для використання в навчальних цілях. У встановленні агрегатів та їх підготовці до використання у навчальному процесі під керівництвом майстрів виробничого навчання беруть участь і здобувачі освіти.

Проведення уроків виробничого навчання  на сучасному обладнанні підвищує інтерес здобувачів освіти до професії. Після закінчення навчання роботодавці із задоволенням пропонують випускникам робочі місця на своїх підприємствах.

Перейти до спискуВерсiя для друку