Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2020

Київська МАН долучається до відзначення Європейського тижня академічної доброчесності

Київська  МАН долучається до відзначення Європейського тижня академічної доброчесності

19-23 жовтня 2020 року проходить Європейський тиждень академічної доброчесності. Україна вперше долучилася до відзначення цього Дня, який вважається Міжнародним та офіційно призначений на 21 жовтня.

Відділення української філології та мистецтвознавства Київської МАН  запрошує 24 жовтня о 10:00 всіх охочих на лекцію, присвячену Міжнародному дню академічної доброчесності: «Плагіат: що це за звір і як з ним боротися». Для цього треба лише пере   ти за zoom-посиланням: https://zoom.us/j/92982425920.
Ідентифікатор конференції: 929 8242 5920
Код доступу: 7feGZK.

Про «боротьбу із цим звіром», ім’я якого – плагіат, буде розповідати керівник секції фольклористики, молодший науковий співробітник відділу теорії літератури та компаративістики Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, кандидат філологічних наук Катерина Годік.

Принципи академічної доброчесності та відкритості є ключовими цінностями роботи Київської Малої академії наук учнівської молоді від самого початку її існування. Адже тільки такій підхід забезпечить дійсно сучасну освіту науково-дослідного спрямування, яка в майбутньому зробить максимально конкурентноспроможною науку столиці й України в цілому.

Для досягнення об’єктивності й прозорості отриманих результатів та оперативності їх оприлюднення, починаючи з 2018-2019 навчального року Київська МАН разом із КНП «Освітня агенція міста Києва» забезпечила написання контрольних робіт у рамках конкурсу-захисту науково-дослідницьких у форматі комп’ютерного онлайн-тестування. Свої результати київські МАНівці могли побачити на сайті Київської МАН майже одразу після проведення роботи.

У жовтні 2018 року Київська МАН організувала проведення практичного семінару «Академічна доброчесність у школі. Реальні кейси», який став одним із кроків Київської МАН з підвищення рівня доброчесності науково-дослідницьких робіт, що столичні школярі щороку представляють на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту.

Також задля підвищення якості та академічної доброчесності науково-дослідних робіт своїх вихованців, впровадження сучасних програмних засобів в організацію освітнього процесу Київською МАН підписано договір з ТОВ «Антиплагіат» (український розробник сервісу перевірки академічних тестів на плагіат Unicheck (unicheck.соm) та сервісу визначення авторства EMMA (emmaidentity.com), результатом співпраці з якими стане перевірка на плагіат усіх науково-дослідницьких конкурсних робіт київських МАНівців системою Unicheck.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку