Головна  →  Новини  →  13 листопада 2020

Очільник МОН Сергій Шкарлет ознайомився з організацією безпечного навчання у школі № 329 Дарницького району Києва

З організацією безпечного навчання учнів у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов № 329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе, що у Дарницькому районі м. Київ, ознайомився т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет разом із заступником Голови Київської міської державної адміністрації Валентином Мондриївським та директором Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Оленою Фіданян.

Для здійснення освітньої діяльності під час карантину та з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів заклад забезпечений безконтактними термометрами (кожен клас), датчиками для вимірювання стану повітря в кабінетах, терміналами контролю доступу з розпізнаванням облич і цифровим модулем вимірювання температури при вході до школи.

З вересня освітній процес у школі здійснюється за змішаною формою: початкова школа навчається щоденно, учні 5-11 класів – тиждень через тиждень. Варто зазначити, школа № 329 є найбільшою за кількістю здобувачів освіти в Україні (2477 учнів), і процес навчання в умовах пандемії організований на високому рівні з дотриманням усіх рекомендацій та вимог. Під час карантинних заходів у школі застосовують елементи дистанційного навчання з використанням соціальних мереж, Viber, Zoom, Google-клас.

Окрім того, в 1-4 класах школи запроваджено електронний класний журнал із використанням інформаційно-комунікаційної автоматизованої системи «Єдина школа».

Також очільник МОН Сергій Шкарлет оглянув ігровий майданчик на території школи. Він створений у межах проєкту Нової української школи «Вуличний простір». Загалом у 15 закладах загальної середньої освіти Дарницького району облаштовані подібні ігрові майданчики з метою збільшення часу рухової активності, проведення рекреаційного часу, організації роботи груп подовженого дня, забезпечення дозвілля учнів початкової школи.


Перейти до спискуВерсiя для друку