Головна  →  Новини  →  30 листопада 2020

Київський фаховий коледж прикладних наук долучився до благодійної ініціативи #ЩедрийВівторок

#ЩедрийВівторок  глобальний благодійний рух або Всесвітній день добрих справ, який був започаткований у Сполучених Штатах Америки. Щороку у понад 150 країнах світу мільйони людей у вівторок, після Дня подяки, влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах і закликають робити добрі справи. Україна офіційно долучилася до цієї ініціативи в 2018 році завдяки Zagoriy Foundation, благодійному фонду "Таблеточки", Українському форуму благодійників та Клубу Добродіїв. З кожним роком проєкт набирає все більших обертів.

Важливо те, що цей рух не диктує жодних вимог або обмежень щодо добрих справ, не має конкретного формату чи плану дій, не нав’язує ніяких сценаріїв. Кожна людина, організація чи бізнес може втілити в життя власну ідею, проєкт або захід.   Головне – робити добро і спонукати інших людей долучатися до благодійності.

Студенти-менеджери групи М-17 реалізували свій список благодійних активностей із назвою "Карта Добра від М-17", зокрема:

  • скористалися вуличним апаратом "Япомогабокс". Одночасно зробили 2 корисні справи: правильно утилізували пластик та нагодували собак-безхатченків;
  • долучилися до благодійної акції Present Challenge від Міжнародного благодійного фонду Гарних справ. Пакунки з іграшками, канцелярією, солодощами, теплотою та любов’ю були відправлені до Фонду, щоб подарувати діткам справжнє свято і Різдвяне диво;
  • підтримали фандрейзинговий марафон на платформі dobro.ua. Студенти відправили близько 1000 грн. на різні благодійні проєкти. Серед них  - кошти на одужання Янісу, Марічці  і Владиславі; підтримка дітей-сиріт і діток, які хворі на рак; допомога передчасно народженим дітям.

Бути щедрим на свій час, талант і любов - дуже просто. До того ж,  зроблене добро повертається сторицею посмішками і словами вдячності тих, кому допоміг; усвідомленням своєї причетності до позитивних змін у суспільстві.

Перейти до спискуВерсiя для друку