Головна  →  Новини  →  22 грудня 2020

Поетапна атестація за професією «Кухар, кондитер» у Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва

Поетапна атестація за професією «Кухар, кондитер»  у Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва

У Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва відбулася поетапна атестація навчальних груп за професією «Кухар. Кондитер».

Процедура є складовою Державної кваліфікаційної атестації, відноситься до проміжного контролю рівня знань, умінь та навичок учнів за навчально-виробничим процесом. Поетапна атестація дає можливість оцінити навчальні досягнення здобувачів освіти за кожним розрядом та виявити можливі прогалини. Це дуже зручно, адже до складання Державної кваліфікаційної атестації ще є деякий час, протягом якого учасники освітнього процесу можуть звернути увагу на вивчення або повторення окремих навчальних тем.

Здобувачі освіти продемонстрували практичні навички з приготування других страв, салатів та виробів із тіста, які відповідають кваліфікації кухаря 3 розряду. Цікавою була презентація страв на підприємствах міста Києва під час проходження виробничої практики, зокрема: у піцеріях «Mister Cat», ресторанах «Печена картопля», «Львівський круасан», «Ребер-бар», «Орлі парк».

Основним напрямком діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти для забезпечення освітнього процесу є професійно-практична підготовка, тісний зв’язок співпраці з підприємствами. Чим краще буде поєднання теоретичного та виробничого навчання, тим легше випускникам після закінчення училища буде адаптуватись на підприємствах.

Перейти до спискуВерсiя для друку