Головна  →  Новини  →  25 січня 2021

Кращі юні науковці Києва знову змагатимуться за перемогу!

Саме так: адже 25 січня стартує ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Вірус багато чого змінив у нашому житті. Не став виключенням у цьому відношенні й Конкурс-захист. Фінальний етап його у 2020 році відбувся онлайн. Новий формат спілкування конкурсантів із журі та один із одним збігся із новими правилами проведення конкурсу, який тепер складається з постерного захисту, участі у науковій конференції та заочного оцінювання дослідження фаховим журі. Заме за таким алгоритмом цьогоріч відбуватиметься і ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту. Але упродовж багатьох уже місяців онлайн навчання ми переконалися, що навіть біля екранів комп’ютерів можна прекрасно зрозуміти думки одне одного та оцінити вагомість наукових пошуків наших юних дослідників!

Цьогоріч у Конкурсі беруть участь 1157 робіт вихованців Київської МАН. Лідерами за кількістю учасників ІІ етапу Конкурсу виявилися Солом’янський (210 робіт), Голосіївський (127) і Дарницький (116) райони. А от із усіх напрямів наукової діяльності найбільш привабливим для юних пошуковців стала іноземна філологія – 200 робіт. Ми пишаємося кожним, хто, незважаючи на дійсно складні умови онлайн консультацій із науковцями, таки подолали усі організаційні перепони та не зупинились на шляху наукового пошуку. Ми переконані: саме такий досвід гартує характер особистості, яка в дорослому житті не пасуватиме перед труднощами й не зупинятиметься перед бар’єрами, котрі зустрічаються у кожного, хто йде до своєї мети. Мета «МАН» для авторів цих 1157 робіт вже реалізована!

Цьогоріч міський етап конкурсу продовжуватиме традицію дотримання норм академічної доброчесності у науковому дослідженні. Усі роботи перевірятимуться у системі «Антиплагіат», і у разі, якщо хтось зловживатиме можливістю видати чужі думки за свої, така робота буде або знята з Конкурсу,  або оцінена на невисокий бал. Науково-творча конкуренція повинна бути чесною, а юний дослідник – справжнім дослідником, хоча й юним. Відповідальності за чесне ставлення до своєї наукової праці нашим юним науковцям додає те, що вперше за всю історію Конкурсу вони підписують Декларацію академічної доброчесності – документ, у якому вони засвідчують, що у своєму дослідженні не вдавалися до плагіату. Правове суспільство починається з дотримання правових норм уже з перших кроків громадського життя, а наукові пошуки – це один із кроків реалізації себе як особистості-громадянина.

Серед цьогорічних нововведень в організації Конкурсу – також і написання його учасниками мотиваційних листів, у яких вони розповідають про те, що для них стало поштовхом до наукових пошуків. Учасники фіналу Всеукраїнського конкурсу у 2020-му році вже ставали авторами цього жанру – і їх листи виявилися настільки цікавими, що Київська МАН видала збірку «Так народжуються відкриття, або чому варто закохатися у науку» -- з цієї збірки ви зможете дізнатися, як наші найкращі юні науковці працювали над своїми першими науковими відкриттями.

Якщо вас цікавлять питання з проведення ІІ етапу Конкурсу, ви можете отримати відповіді на них на сайті Київської МАН.

У минулому році вихованці Київської МАН 14 раз ставали переможцями найпрестижніших міжнародних конкурсів, команда Київської МАН стала абсолютним переможцем Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту. Початок усіх цих здобутків – це ІІ (міський) етап конкурсу. Нехай переможе найкращий! В добру путь усім!

Перейти до спискуВерсiя для друку