Головна  →  Новини  →  27 січня 2021

Київський центр професійно-технічної освіти ділиться досвідом з регіонами України

Одним із важливих напрямків розвитку закладів професійної (професійно-технічної) освіти є налагодження співпраці з освітніми закладами регіонів України.

У Київському центрі професійно-технічної освіти у рамках обміну досвідом  відбулася зустріч з науково-педагогічним колективом вищого професійного  училища № 7 м. Кременчука Полтавської області

Мета візиту - ознайомлення з навчально-практичним центром за професією «Токар. Верстатник широкого профілю. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник», матеріально-технічною базою центру, методикою підготовки та підвищення кваліфікації за професією «Токар».

Діяльність центру спрямована на впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, здійснення шляхом співробітництва і взаємодії постійного зв’язку між підприємствами та іншими закладами професійної (професійно-технічної) освіти тощо.

Для формування інформаційно-цифрових та професійних компетенцій у здобувачів освіти оновлено та модернізовано матеріально-технічне забезпечення. Тут встановлено сучасний токарний верстат з програмним керуванням, що забезпечує технологічні можливості з виробництва якісних деталей з металу, які відрізняються високою точністю своїх геометричних параметрів. Фрезерний верстат з програмним керуванням працює в 3D форматі, використовується для обробки складних за формою поверхонь з високою точністю.

Навчально-практичний центр покликаний популяризувати та всебічно вдосконалювати професійну підготовку робітників у закладах освіти для  промисловості, зокрема з професій електротехнічного виробництва.

Перейти до спискуВерсiя для друку