Головна  →  Новини  →  28 січня 2021

Київські МАНівці онлайн у міжнародній спільноті

Київські МАНівці онлайн у міжнародній спільноті

Урочистим акордом завершився цикл заходів до Дня Соборності України, ініційований відділенням філософії та суспільствознавства Київської МАН: юні київські філософи та майбутні дипломати стали учасниками надпредставницької онлайн зустрічі, у якій взяли участь дослідники й дипломати з 4-х країн:  України, Узбекистану, ОАЕ та Кувейту.

27 січня у відділенні філософії та суспільствознавства, на чолі із завідувачкою Тетяною КОТ, відбулась чергова двохгодинна онлайн-зустріч «Соборна Україна: шлях крізь віки». Почесними спікерами заходу були: Надзвичайний та Повноважний Посол України в державі Кувейт пан Олександр БАЛАНУЦА; дипломат, перекладач, здобувач ступеня доктора філософії пані Ольга СЕГЕДА та співзасновниця Української школи «Софія» у ОАЕ, кандидат економічних наук, доцент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» пані Тетяна СПІВАКОВСЬКА.

Для вихованців вже традиційними стали такі заняття – і лекція, і практичні завдання-рефлексії, інтерактивне спілкування, дискусія. Вони вибороли право навчатись на ексклюзивному курсі діючого проєкту Київської МАН «Освітня дипломатія» в рамках міжнародного проєкту «Родзинки дипломатії», що розроблений особисто паном Послом.

Але на занятті, присвяченому Дню Соборності України пані Тетяна СПІВАКОВСЬКА додала справжню родзинку! За допомогою онлайн-платформи Nearpod молоді інтелектуали не тільки стали учасниками онлайн-презентації, а й підключились до загального дійства. Гортаючи слайди та самостійно встановлюючи темп, КМАНівці виконували завдання, відстежуючи власні результати в реальному часі, грали в гру, повністю були залучені до інтерактивного спілкування, відповідаючи на запитання, та із захопленням вбирали цікавинки, які майстерно презентувала пані Тетяна.

У сучасних умовах дистанційного спілкування та навчання така інтеграція особливо актуальна, адже інноваційні методи викладання є певною колабораційною складовою та виключно вчасною ініціативою.

Також із приємністю юні дослідники сприйняли інформацію пані Ольги СЕГЕДИ долучитись до творчого онлайн-заходу на честь Лариси Косач-Квітки. 25 лютого 2021 року Україна відзначатиме 150 років від дня народження Лесі Українки – однієї з величних та, безумовно, видатних постатей в історії національної культури. І тому така пропозиція стала ще однією нагодою продемонструвати свої таланти.

Відділення філософії та суспільствознавства висловлює глибоку щиру вдячність спікерам, які так просто розказали про такі важливі, складні, а подекуди й досить заплутані речі!

Комунікація, що відбулась, була надзвичайно цікавою, глибоко пізнавальною і, ми впевнені, виключно корисною для наших вихованців.

Традиційно нашу зустріч ми записали, адже хто не зміг долучитись до заходу, може його переглянути та прийти до нас наступного разу. Сподіваємось, вам також буде цікаво. Повну версію нашої онлайн-зустрічі ви знайдете на нашому сайті.

Тож приємного перегляду! Далі буде!

Перейти до спискуВерсiя для друку