Головна  →  Новини  →  1 лютого 2021

Здобуваємо професійну майстерність

Здобуваємо професійну майстерність

Нещодавно у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва м. Києва» відкрився навчально-практичний центр з професій декоративно-прикладного мистецтва.

Професія ювеліра – одна з найдавніших. Перші прикраси люди почали створювати ще 10 тисяч років до нашої ери з кісток глини і каменів. З часом навчилися обробляти метал, з’явилися перші ювелірні майстерні. Прикраси були ознакою статусу у суспільстві та достатку.

Здобувачі освіти які опановують професії «Ювелір (ювелір-модельєр)», «Ювелір-монтувальник», «Ювелір-закріпник» активно використовують сучасне освітнє середовище центру для вдосконалення професійних навичок з виготовлення ювелірних прикрас. Мають змогу працювати з сучасними технічними засобами навчання для опанування різних технік з художньої обробки металу, створення самостійного авторського твору від стадії ескізування (проєктування) до візуалізації в металі. Під час проведення уроків виробничого навчання для виготовлення предметів декоративно-прикладного мистецтва учні комбінують ручні та механізовані процеси, не залежно від того чи це пайка, випилювання, протягування дроту, розмітка.  

Майстри виробничого навчання намагаються допомогти учням відчути витонченість ювелірної прикраси, побачити її красу та неповторність, адже наші випускники – це митці завтрашнього дня!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку