Головна  →  Новини  →  17 листопада 2014

Відбулася зустріч лідерів районних рад учнівського самоврядування у рамках військово-патріотичного проекту учнівської молоді столиці «Нам Україна вище над усе!»


14 листопада 2014 року у Київському міському будинку учителя відбулася зустріч лідерів районних рад учнівського самоврядування у  рамках військово-патріотичного проекту учнівської молоді столиці «Нам Україна вище над усе!».

Зустрічі передувала цікава та змістовна екскурсія до Музею Української Народної Республіки. Експозиція музею охоплює період від Першої світової війни до Другого зимового походу Армії УНР. У вітринах виставлено тематично згруповані експонати: тогочасні документи, фотографії, друковані видання (книги, газети, паперові гроші, декілька карт України, виданих в Україні та в країнах Європи у 1917–1920 рр.), реконструйовані однострої військових підрозділів Армії УНР, Української Галицької Армії. Центральним експонатом експозиції є Четвертий Універсал Центральної Ради, яким було проголошено повну державну самостійність УНР 22 січня 1918 року.

Юних відвідувачів захопила розповідь екскурсовода Олени Василівни Спицької, якій вдалося не тільки відтворити для дітей історію нашої держави початку минулого сторіччя, а й змусити задуматися про явні збіги з подіями, що сьогодні відбуваються в країні.  Після екскурсії працівники музею подарували лідерам тематичні ілюстровані брошури та постери.

Після екскурсії старшокласники зустрілися з першим заступником директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Вікторією Юріївною Челомбітько та депутатом Київської міської Ради Богданом Ігоревичем Ганнохою. В ході зустрічі були обговорені питання співпраці Київської міської ради старшокласників та Київської міської Ради, створення нових та цікавих проектів, шляхів їх реалізації та перспективи розвитку учнівського самоврядування міста Києва.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку