Головна  →  Новини  →  1 березня 2021

150-річчя від Дня народження Лесі Українки в Київському фаховому коледжі прикладних наук

Підготовка до славетного ювілею Лесі Українки тривала в Коледжі протягом кількох місяців. Результатами роботи викладачів і студентів стала низка подій культурного, наукового, творчого спрямування, серед яких:  

  • Участь студентів Коледжу в VІІ Всеукраїнському (ХVІІ Всекримському) фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці. До участі у фестивалі-конкурсі було надіслано понад 10 робіт у таких номінаціях: «твір», «аудіовізуальний твір», «малюнок». Серед конкурсних робіт є пісня жестовою мовою у виконанні студента з порушеннями слуху Богдана Феденка.
  • Просвітницький захід від викладачів гуманітарних дисциплін «Стежками Лесі Українки». У програмі заходу були: презентація про життя і творчість Лесі Українки, виставка малюнків студентів-дизайнерів, епістолярні читання, виступи читців-декламаторів.
  • Участь студентів Коледжу у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Леся Українка у вимірах національної та світової культури». Наразі тези доповідей молодих науковців прийняті до друку, а попереду очікує плідна робота у секціях 4 березня.  
  • Відвідування студентами-дизайнерами виставки до 150-річчя Лесі Українки «Леся Українка – лицарівна Belle Epoque» у Victoria Museum. Студенти побачили понад 20 експонатів епохи, в якій жила і творила Леся Українка, прослухали лекцію про моду в родині письменниці від відомого історика моди, мистецтвознавця, блогера Мирослава Мельника.

Названі заходи збагатили скарбничку студентських знань про видатну мисткиню, по-новому відкрили її образ, показали, що творчість і життя геніальної Лесі Українки завжди будуть цікавими та актуальними.  

Перейти до спискуВерсiя для друку