Головна  →  Новини  →  12 березня 2021

Вихованка Київської МАН візьме участь у REGENERON ISEF – 2021!

Вихованка Київської МАН візьме  участь у REGENERON ISEF – 2021!

Зінькова Валентина, вихованка відділення «Математики» Київської МАН, ліцеїстка 11-го класу Технічного ліцею НТУУ «Київський політехнічний інститут»,  візьме участь у  Міжнародній науково-технічній виставці  Regeneron International Science and Engineering Fair  (REGENERON ISEF) – 2021, яка відбудеться з 16 по 21 травня в США. Право представляти свій проєкт «Спеціальні цифрові підписи на основі криптосистеми ПАЙЄ» на цьому заході Валентина отримала ставши  суперфіналісткою в категорії «Математика» Всеукраїнського конкурсу «Еко-техно Україна 2021» - національного етапу REGENERON ISEF.

Regeneron ISEF  - всесвітній конкурс наукових та інженерних досягнень підлітків від 13 років до 18 років щорічно проходить у США. Його організатори ставлять за мету не лише виявлення й підтримку талановитих молодих учених, а й розвиток досліджень в області прикладних і фундаментальних наук, а також технічної творчості. Всесвітній фінал ISEF вперше відбувся 1950 року у Філадельфії і відтоді щороку у травні проходить в одному з міст США.

Під час фіналу проєкти оцінюють понад 1200 членів міжнародного журі, які визначають переможців у 15 категоріях. Судді конкурсу є визнаними фахівцями у різноманітних галузях науки та техніки, мають науковий ступінь або визнані високі компетенції та не менше шести років професійного досвіду. Окрім офіційного журі проєкти оцінюють також представники провідних компаній-спонсорів, урядових та неурядових організацій США та інших країн, які надають спеціальні нагороди. Престиж цього конкурсу дуже високий: понад два десятки Нобелівських лауреатів і два лауреати медалі Філдса свого часу були його переможцями.

Пишаємося та висловлюємо подяку її науковому керівнику Сергію Володимировичу Яковлєву, керівнику секції «Прикладна математика» Київської МАН, кандидату технічних наук, доценту кафедри математичних методів захисту інформації Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Бажаємо творчого натхнення та нових перемог!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку