Головна  →  Новини  →  17 березня 2021

Атестаційна експертиза з робітничих професій у Київському центрі професійно-технічної освіти

16-17 березня у «Київському центрі професійно-технічної освіти» було проведено  атестаційну експертизу з інтегрованих професій «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтер охоронно-пожежної сигналізації» та «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, фрезерувальник». Захід проводився на виконання наказу  Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 21 жовтня 2020 року № 168 «Про проведення атестаційної експертизи  у закладах професійної (професійно-технічної) освіти  м. Києва у 2020-2021 навчальному році»,  

Метою проведення атестаційної експертизи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, що надають освітні послуги у сфері професійно-технічної освіти, є визначення відповідності освітньої діяльності стандартам з професій і вимогам освітньо-кваліфікаційних характеристик, спроможності здобувачів освіти застосовувати свої знання та вміння в тому чи іншому виді економічної діяльності.

Для об’єктивного оцінювання виконання стандартів професійної (професійно-технічної) освіти та вивчення реального стану основних напрямів діяльності центру,  у якості експертів, залучені кваліфіковані фахівці та замовники робітничих кадрів - представники організацій, підприємств та установ: Державного підприємства «Антонов», Товариства з обмеженою відповідальністю «СПС-А», Товариства з обмеженою відповідальністю «Автосанта».

Комплексні кваліфікаційні завдання з професійно-теоретичної підготовки проведено за тестовими завданнями (80 тестових завдань, 4 варіанти відповідей). У навчально-виробничих майстернях закладу освіти зріз знань серед здобувачів освіти із професійно-практичної підготовки здійснено за  розробленими 30 завданнями, що містять 3 варіанти виробничих ситуацій.

Атестований заклад освіти набуває права видачі документа про професійно-технічну освіту державного зразка.

Перейти до спискуВерсiя для друку