Головна  →  Новини  →  23 березня 2021

У Київському фаховому коледжі прикладних наук відзначили Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей)

Котрий рік поспіль середина березня стає періодом поглиблення знань молодих фахівців з фінансів, адже саме в ці дні у понад 130 країнах світу проходить міжнародна інформаційна кампанія Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей), яка присвячена фінансовій просвіті. Організаторами просвітницької акції Global Money Week є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE), офіційний координатор свята в Україні - Національний банк України.

Київський фаховий коледж прикладних наук традиційно став найактивнішим учасником міжнародного руху з фінансової просвіти, особливо це стосується відділення бізнесу, де навчаються майбутні обліковці, менеджери, податківці, маркетологи  та бізнесмени, для яких фінансові знання є ключем до професійної майстерності та успіху в житті. З 16 по 18 березня 2021 року викладачі Київського фахового коледжу прикладних наук провели низку пізнавально-навчальних та інтерактивних заходів, які були спрямовані на усвідомлення студентами важливості збереження здоров’я та фінансової стійкості в умовах сьогодення. Програма заходів була розроблена з урахуванням офіційної теми Global Money Week у 2021 році -   «Бережіть себе, бережіть свої гроші!». 

Розпочався просвітницький тиждень з фінансової вікторини,  яка перевіряла логіку студентів, рівень володіння основами фінансової грамотності, знання особливостей заощадження та визначення сімейного бюджету, обізнаність у питаннях обрання банку та користування платіжними картками тощо.

Наступною подією стала ZOOM-конференція на тему «Гроші світу». Студенти презентували пізнавальні доповіді про валюти світу, обговорили найбільш стабільні валюти, обмінялися думками щодо валютообмінних операцій і заощаджень у різних валютах.

На завершення відзначення Всесвітнього тижня грошей у Коледжі було організовано такі заходи:

  • перегляд фільму «Справжня історія  грошей» з подальшою дискусією;
  • інтелектуальна вікторина з фінансової грамотності ;
  • перегляд та захист презентацій на тему «Цікаві факти про гроші».

Організаторами просвітницького тижня в Коледжі стали викладачі відділення бізнесу Оксана Міх та Олена Юрченко, технічну підтримку забезпечили Олена Ночнюк, Дмитро Малюшицький, переклад українською жестовою мовою для студентів з порушеннями слуху здійснювала Надія Олійник.

Названі заходи проводилися із застосуванням сучасних інтерактивних платформ  у режимах офлайн та онлайн, що забезпечило ефективне донесення матеріалу здобувачам освіти і дистанційного, і очного формату. Усі студенти з захопленням сприйняли  інформаційну кампанію, відзначили важливість і актуальність таких заходів у сучасному житті. 


 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку