Головна  →  Новини  →  25 березня 2021

Київська МАН досліджує невербальні комунікації

24 березня керівниця  секції «Англійська мова» відділення іноземної філології та зарубіжної літератури Київської Малої академії наук,  засновниця та керівниця проєкту з підготовки  публічних виступів  «Loudspeaker. Express yourself!» Інга Апостолака,  провела англійською мовою майстер-клас «Effective body language in the classroom». Захід похдив у рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest». Майстер-клас був присвячений питанням невербальних комунікацій в освітньому процесі. Дослідження показують, що у впливі вчителів на учнів та студентів лише  сім відсотків складають слова. Решта обумовлена невербальними комунікаціями: як вчителі використовують свій голос, тон, мову тіла тощо.

Більш уважне ставлення до невербального комунікаційний у класі дозволить педагогам стати ефективними комунікаторами знань, дасть  можливість посилати сигнали, які посилюють навчання.

У Київській МАН приділяють  увагу питанням комунікативних компетенцій не лише у педагогів.  Започаткований у грудні минулого року проєкт з підготовки публічних виступів англійською мовою «Loudspeaker. Express yourself!» забезпечує формування у юних науковців іншомовної комунікативної компетентності,  набуття ними майстерності та досвіду публічних виступів англійською мовою. Сфера застосування навичок публічного виступу з презентацією дуже велика. А знання, отримані в процесі навчання, забезпечать  розвиток культури мовлення, самостійності, творчого мислення, подолання страхів перед незнайомою аудиторією.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку