Головна  →  Новини  →  26 березня 2021

Пам'яті Людмили Кузьмівни Білецької

25 березня 2021 року не стало першого директора  школи № 227 , нині ліцею № 227 імені М.М.Громова,  БІЛЕЦЬКОЇ  ЛЮДМИЛИ  КУЗЬМІВНИ.

Людмила Кузьмівна Білецька народилася 5 квітня 1938 року в м.Жашків Київської області. У 1960 році після здобуття вищої освіти  на історичному факультеті в Київському державному університеті  імені Т.Г.Шевченка працювала вчителем історії, заступником директора з виховної роботи в школах Голосіївського району №№ 116, 132. У 1980 році була призначена директором новобудови, середньої загальноосвітньої школи № 227 і до 1999 року гідно і з честю керувала цим закладом.  За свою самовіддану працю Людмила Кузьмівна була удостоєна  звання  «Заслужений працівник освіти», нагороджена багатьма почесними відзнаками Міністерства світи  і науки України, Київської міської  і районної влади, Головного управління освіти і науки міста Києва , районного управління освіти.

Людмила Кузьмівна Білецька була справжньою патріоткою, одна із перших заклала в ті «радянські часи» основи національного виховання школярів, створивши справді авторську систему виховної роботи в своїй школі. Сама була неперевершеною майстринею з художньої вишивки, має  виставку картин, вишитих власноруч. Таке її захоплення також  відзначене  званням «Народна майстриня України».

Вона  виплекала зі школи – новобудови один із провідних закладів освіти нашого району й столиці. Людмила Кузьмівна створила високопрофесійний, працьовитий, творчий колектив. За її ініціативи були створені і працюють досі шкільний музей, шкільний театр, ляльковий театр. Людмила Кузьмівна - талановитий  педагог і керівник, справжній  «учитель учителів», непересічна особистість, яка  визначила  долю  багатьох своїх учнів, прищеплюючи любов до рідного краю, до культури і традицій українського народу, як  учитель захопила і закохала в свій предмет - історію.

Людмила Кузьмівна була прекрасною дружиною, мамою, бабусею.  Колектив управління освіти,  освітянська спільнота висловлюють свої щирі співчуття рідним і близьким, поділяють їх смуток і печаль.

Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) висловлює щирі співчуття рідним та близьким Людмили Кузьмівни.      

Вічна і світла пам'ять про Вас, дорога Людмило Кузьмівно, назавжди збережеться в наших серцях!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку