Головна  →  Новини  →  30 березня 2021

Вихованці Київської МАН отримали 2 медалі на Inventions Geneva Evaluation Days 2021

Вихованці відділення технічних наук Київської Малої академії наук отримали 2 медалі на Inventions Geneva Evaluation Days  2021 - спеціальному онлайн проєкті  Міжнародної виставки винаходів (International Exhibition of Inventions) у Женеві.

Золотою медаллю нагороджений проєкт випускника відділення технічних наук та Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»Сергія Лисіна «NUTIS». Проєкт випускника відділення технічних наук та ПЛ НТУУ «КПі» Станіслава Скоробогатова «Застосування елемента Пельтьє для рекуперації електричної енергії у гібридному автомобілі» отримав срібну нагороду.

Міжнародна виставка International Exhibition of Inventions  – найбільший та найпрестижніший в Європі захід. Не буде перебільшенням сказати, що це унікальний форум, на якому з року в рік презентується велика кількість новітніх технологій та гаджетів, що тільки з’явились на ринку або плануються до випуску. В рамках виставки свої розробки  представляють науковці й винахідники з науково-дослідних інститутів, промислових та комерційних компаній, приватних та державних організацій. Кращі розробки отримують нагороди Міжнародного журі.

У 1968 році Жан-Люк Венсан, який був переконаний, що найкращий спосіб зробити винахід відомим полягає в тому, щоб представити його на спеціалізованій виставці, створив компанію, щоб представляти винахідників та інноваційні компанії на виставках винаходів у Брюсселі, Нюрнберзі та Лондоні.

Протягом 3 років він представив 420 винаходів на цих заходах і набув цінний досвід у тому, як сприяти винаходам. Але виставки, в яких він брав участь, не принесли його клієнтам успіх, який вони очікували, тому Венсан вирішив створити свою власну виставку, яка щорічно проходить в Женеві починаючи з 1972 року. Останні роки кількість експонентів International Exhibition of Inventions  перевищувало 800, в кількість відвідувачів була понад 30000.

У цьому році через обмеження, що викликані пандемією COVID-19, Міжнародна виставка винаходів у традиційному форматі не відбулася, але Організатори вирішили провести  віртуальну подію Inventions Geneva Evaluation Days, щоб залишити підтримку винахідників та інновацій на міжнародному рівні. Приблизно 600 винаходів із 20 країн  оцінювались на віртуальних платформах групою професійних суддів. Офіційний каталог Inventions Geneva Evaluation Days (IGED)  можна знайти на сайті заходу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку