Головна  →  Новини  →  31 березня 2021

Телепроєкт “Відкритий урок” - відзнято близько 400 уроків із різних предметів

Телепроєкт “Відкритий урок” - відзнято близько 400 уроків із різних предметів

30 березня завершилися зйомки телепроєкту «Відкритий урок». Коли щось добігає кінця, мимоволі згадуєш про початок.

Як розпочинався проєкт?

2020 рік. Березень. Запровадження карантину. Учні залишаються вдома на невизначений період.

Департамент освіти і науки спільно з телеканалом «Київ» та Інтитутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка започатковують новий проєкт – «Відкритий урок».

Ми ще тоді не знали, яким важливим буде цей проєкт для освітян та учнів столиці. У березні 2020 року вирішили знімати уроки і транслювати їх у прямому ефірі з тих предметів, з яких учні складатимуть ЗНО. Саме учні 11 класів опинилися в зовсім непростих і незрозумілих обставинах. Ще тоді ніхто не розумів: як усе буде, що таке дистанційне навчання в таких масштабах, коли ми зможемо повернутися до школи і до звичного життя. Тож команду сформовано, нараду проведено, вчителі готові – починаймо! 

«На телеканалі «Київ» розпочали трансляцію відео-уроків для 11-класників, аби ті успішно підготувалися до ЗНО». Про це мер Києва повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook та опублікував відео про те, як знімають навчальні програми.

Як відбуваються зйомки.

Зйомки розпочалися 14 березня, а 16 березня  в ефір вийшов перший урок – історія України. Цей урок одразу набрав рекордну кількість переглядів!

Загалом учителі шкіл, гімназій, ліцеїв міста Києва, методисти і викладачі Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка записують уроки із таких предметів: біологія, хімія, українська мова та література, історія України, світова історія, географія, фізика, алгебра, геометрія, німецька, англійська мови.

Під час весняного карантину всього було знято понад 100 уроків із різних дисциплін для учнів 11 класу. За весь період карантину (з 16 березня по 31 травня) на сторінці каналу в Facebook телеуроки «Києва» переглянули 7,64 млн. разів.

У жовтні зйомки телеурків продовжили 

Тільки цього разу вирішили записувати уроки для учнів 7, 8, 9 класів і кількість предметів не обмежували! Тож дуже швидко у програмі телеканалу «Київ» з’явилися уроки з українознавстватрудового навчанняобразотворчого мистецтвамистецтвамузичного мистецтвафізичної культуриправознавства.

Усього в проєкті «Відкритий урок» взяли участь більше 150 вчителів закладів загальної середньої освіти міста Києва, методистів та викладачів Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, відзнято близько 400 уроків із різних предметів, усі вони, безперечно вийдуть в ефір, адже зйомки завершили, а трансляцію заплановано до кінця навчального року…

Усі уроки доступні за посиланнями: https://bit.ly/3m6eQVrlhttps://bit.ly/3we6G1Hhttps://bit.ly/3rMxLWF.

Перейти до спискуВерсiя для друку