Головна  →  Новини  →  2 квітня 2021

Кібербезпека країни починається з кібергігієни в юнацькому віці

Кібербезпека країни починається з кібергігієни в юнацькому віці

Київська МАН проводить системну роботу просвітницького характеру з питань кібергігієни. Визнанням цієї роботи є представництво закладу в особі директора Ірини Поліщук у Комітеті з електронних комунікацій при ТПП України.

31 березня відбулося засідання цього Комітету та Антикризового Центру кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України, у роботі якого взяли участь представники РНБО України, науковці та керівники ЗВО України, представники силових структур та бізнесу. Під час засідання комітету обговорювались Основні положення нової стратегії  Кібербезпеки в Україні, однією зі складових якої є традиційний Місяць кібербезпеки в Україні. Захід проводитиметься цьогоріч 1-31 жовтня.  Київська МАН є активним учасником цього Місяця, і вже сьогодні планують дії з цього питання. Одним із прикладів зацікавленості Київської МАН у прищепленні кібергігієни нашим вихованцям та сприяння їх дослідницьких пошуків із цього напряму є відкриття відділення «Безпека і оборона», у якому працює секція кібербезпеки.

Вихованці Київської МАН неодноразово демонстрували успіхи у дослідженнях проблем захисту інформаційних систем. Один із останніх прикладів – це робота учениці 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», вихованки секції кібербезпеки  Люшенко Людмили «Захист користувачів соцмереж від кібербулінгу»-- проєкт став одним із переможців ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту, а Людмила успішно представила його у фіналі конкурсу «Освітні амбасадорки Київської МАН».

Якщо у вас є цікаві пропозиції щодо кроків, котрі треба зробити - ми відкриті до діалогу і завжди раді ефективній співпраці!

Перейти до спискуВерсiя для друку