Головна  →  Новини районів  →  15 квітня 2021

Дистанційне навчання у Ліцеї міжнародних відносин № 51 Печерського району

Адміністрація Ліцею міжнародних відносин № 51 у відповідності до нормативних документів забезпечила організацію освітнього процесу в умовах карантину протягом 2020-2021 навчального року для здобувачів освіти 1-11 класів у форматі дистанційного навчання за діючими програмами та у відповідності до розкладу уроків.

Директор Шевцова С.М. та заступники директора тримають на постійному контролі організацію дистанційного навчання, якість проведення уроків, збереження рівномірного розподілу навантаження протягом робочого дня й тижня. Педагогічними працівниками, директору та профільним заступникам, надається план проведення уроків на тиждень з повідомленням теми, форми дистанційного навчання (синхронно/асинхронно) та платформи.

 

Дистанційне навчання у Ліцеї організовано на платформах Google Classroom, Classtime, Naurok, MOODLE з посиланням для учнів на цифрові ресурси: електронні бібліотеки, пошукові системи GOOGLE, відеохостинг YouTube, масові відкриті онлайн курси EdEra та уроки Всеукраїнської школи online, які продубльовані в мережі Інтернет. Викладачі іноземних мов використовують спеціальні ресурси: osvita.ua, Quizlet, Oxford University Press, Macmillan Education, learnenglish.britishcouncil. Для організації уроків, відеоконференцій та консультацій педагогічні працівники використовують Zoom, Google Classroom, Skype, Google Meet. У чатах Viber та Telegram педагоги надають рекомендації здобувачам освіти для вивчення нової теми, посилання для перегляду навчальних відео на YouTube. Під час перевірки домашніх завдань застосовуються Месенджер, Viber, Skype, Telegram та листування електронною поштою. З метою створення тестових завдань та їх виконання, вчителі інформатики використовують авторські розробки занять вчителя Бойка М.В, які розміщені на платформі MOODLE.

Уроки  в 1-4 класах  проводяться у синхронному форматі на платформі Zoom з використанням електронних версій підручників формату PDF, авторських презентацій вчителів розроблених у програмі PowerPoint. Здобувачі освіти молодших класів мають доступ до Інтернет – платформи faf2eonlinepractice.com, яка мітить навчальні завдання та тести. Для удосконалення техніки читання та обчислень здобувачами освіти, учителі 2-4 класів пропонують завдання з безкоштовних онлайнових платформ, таких як: learning.ua, earningapps.org, інтерактивні навчальні комп’ютерні вправи на сайті samouchka.com.ua, edugames.rozumniki.ua. З метою діджиталізації освітнього процесу початкової школи впроваджено платформу HUMAN Школа, яка є цифровим помічником адміністрації Ліцею, що об’єднує учасників освітнього процесу, надає систему дистанційного навчання та електронні щоденники.

З 12.04.2021 до 16.04.2021 року адміністрацією проводиться моніторинг онлайн уроків, анкетування здобувачів освіти та їх батьків з метою виявлення недоліків організації дистанційного навчання. У форматі Zoom-конференцій, педагогічних Рад відбуваються щотижневі наради при директорові, виробничі наради з окремими категоріями педагогічних працівників. Класні керівники з 1 по 11 клас забезпечують проведення  батьківських  зборів.

Перейти до спискуВерсiя для друку