Головна  →  Новини  →  16 квітня 2021

Підсумки атестації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Проведено засідання атестаційної комісії ІІІ рівня Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з атестації керівників та педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Атестація керівників та педагогічних працівників проводиться з метою активізації їх творчої та професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової й загальної освіти педагогів, посилення в них мотивації до якісної роботи, підвищення професійної майстерності та відповідальності за результати навчання й виховання, матеріального заохочення до творчої праці. 

Процедура атестації педагогічних керівників носить системний характер. Тому, у 23 закладах професійної (професійно-технічної) освіти створено атестаційні комісії І рівня, які розглянули списки педагогічних працівників для чергової атестації та заяви від бажаючих позачергово атестуватися. Протягом листопада 2020 року – березня 2021 року керівники, викладачі здійснили підвищення кваліфікації, майстри виробничого навчання стажування на підтвердження чи підвищення робітничого розряду за фахом, інші форми професійного зростання у міжатестаційний період.

Під час роботи атестаційної комісії ІІІ рівня Департаменту освіти і науки з атестації керівників та педагогічних працівників розглянуто клопотання атестаційних комісій І рівня, атестаційні листи, характеристики діяльності педагогічних працівників щодо атестації164 осіб, із них 5 керівників закладів освіти, 47 осіб – на відповідність займаній посаді, 112 осіб – педагогічних працівники.

Атестація керівних та педагогічних працівників покликана для забезпечення повноти і об’єктивності в оцінюванні роботи педагогічних працівників закладів освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку