Головна  →  Новини районів  →  20 квітня 2021

Організація освітнього процесу в дистанційному форматі - ліцей інформаційних технологій №79

Враховуючи досвід попередніх років, коли призупинявся освітній процес, у закладі було здійснено системні заходи щодо організації максимально можливої гармонізації очного та дистанційного форматів освітнього процесу: спеціально адаптований розклад, який дозволяє зберігати сталість освітнього процесу незалежно від його формату). Система організації освітнього процесу в дистанційному форматі поєднує в собі елементи вертикальної та горизонтальної взаємодії між учасниками освітнього процесу, побудована на основі платформи Google та інших цифрових ресурсах, з обов'язковим дотримання академічної свободи вчителів Ліцею.

Адміністрування  освітнього процесу в дистанційному форматі здійснюється за допомогою спеціалізованих ресурсів "Ліцей в умовах карантину" (загальна інформація: інформаційні матеріали щодо профілактики інфікування і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), загальні організаційні питання: регламент роботи Ліцею, закріплення класів, схеми руху учнів, оперативна інформація по класам, які знаходяться на дистанційному навчанні) та "Організація навчання під час карантину" (інформація щодо процесу навчання: методичні рекомендації щодо освітніх ресурсів, роботи з основними сервісами, що використовуються в освітньому процесі в дистанційному форматі в Ліцеї, розклад онлайн уроків та інформація по доступу до них, персональні інформаційні сторінки вчителів)/для учнів та батьків/ і "Навчання під час карантину" (для вчителів: оперативна інформація, методичні рекомендації). Кожен вчитель Ліцею для комунікації з здобувачами освіти має можливість користуватися персональною інформаційною сторінкою.

Особливу увагу приділено організації проведення онлайн-уроків (на основі платформи Zoom), як найбільш наближених до очного формату навчання. Педагогічні працівники закладу використовують широку палітру цифрових інструментів, як уже відомих (серед яких: ВШО, EdErа, Дія. Цифрова освіта, Prometheus, На урок, Learning.ua, ClassDojo тощо), так і відносно нових. Вчителі Ліцею, розробивши уроки з різних предметів, прийняли участь в просуванні української освітньої платформи Unimaster. Важливою складовою організації освітнього процесу в дистанційному форматі є оперативна взаємодія між усіма учасниками освітнього процесу через систему "Консультаційний запит", яка вже давно діє в закладі освіти, та розвинену систему горизонтальних зв'язків на основі комунікаційних ресурсів (месенджерів Viber, Telegram тощо).

Перейти до спискуВерсiя для друку