Головна  →  Новини  →  16 квітня 2021

Інформаційно-методична нарада для працівників психологічних служб завладів освіти Печерського району

15 квітня 2021 року відбулась чергова інформаційно-методична нарада для працівників психологічних служб закладів освіти району з питань виникнення ризикованої поведінки серед дітей та підлітків за участю представників патрульної поліції Києва -  старшого інспектора відділу зв’язків з громадськістю, капітана поліції Л.Б. Занюк та старшого лейтенанта поліції М.М. Полюховича. Під час зустрічі  значну увагу було приділено питанням безпеки в інтернеті, поведінки в громадських місцях, безпечного дорожнього та пішохідного руху, профілактичним та просвітницьким заходам щодо запобігання проявам домашнього, сімейного та іншим видам насилля, у тому числі, булінгу. На нараді модератори зустрічі звернули увагу учасників на статті законодавства  щодо визначення поняття булінг, відповідальності за його вчинення та особливості реагування на випадки цькування та застосування заходів виховного впливу у закладах освіти.

У обговоренні взяли участь: Леонід Крисов – методист Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Алла Мельник – керівник молодіжних клубів для підлітків, які мають досвід вживання психоактивних речовин та прояви небезпечної, ризикованої поведінки. Фахівцям психологічних служб закладів освіти району була запропонована співпраця з вищезазначеними організаціями для проведення спільних просвітницьких та профілактичних заходів для учителів, батьків, дітей, підлітків для формування відповідального ставлення до здоров’я та безпеки життєдіяльності.

У закладах освіти Печерського району досить активно впроваджується програма «Шкільний офіцер поліції», у рамках якої на даний момент активно проводяться онлайн зустрічі батьків та учнів з представниками патрульної поліції міста, постійний зв’язок з якими дає змогу закладам освіти та  управлінню освіти та інноваційного розвитку отримувати професійну допомогу у питаннях формування правової культури дітей та підлітків, учасників освітнього процесу, сприяти створенню атмосфери безпеки, відповідальності та взаєморозуміння

 

Перейти до спискуВерсiя для друку