Головна  →  Новини  →  18 травня 2021

«Квітучий Печерськ» - екоакція Київського фахового коледжу прикладних наук до Дня української науки

Щовесни в усьому світі до пам’ятних екологічних дат, а саме Всесвітнього дня лісів, Міжнародного дня клімату, Європейського Дня парків, проводять різні заходи, спрямовані на захист довкілля. У ці дні вся світова спільнота об’єднується заради боротьби з глобальними ековикликами, докладає максимум зусиль задля відновлення екосистеми планети.

Київський фаховий коледж прикладних наук долучився до світового екоруху та започаткував власну екологічну акцію, яка сприятиме збереженню довкілля й стане доброю традицією Коледжу. Як символ того, що наука, освіта і природа нерозривно пов’язані між собою, а екологічна свідомість має бути ключовою ознакою будь-якої людини, акцію було вирішено організувати саме до Дня української науки.

14 травня 2021 року в сквері на честь студентів-дефлімпійців, який було відкрито до 90-річчя від дня заснування Коледжу за підтримки міського голови Віталія Кличка та депутатів Київської міської ради, студенти і викладачі Коледжу висадили понад 50 дерев. Ініціаторами заходу стали профспілкові комітети викладачів і студентів, які згуртувалися заради спільної мети – створити на Печерську ще один «живий куточок» природи, зробити свій внесок у майбутнє з чистою планетою.

Команда Коледжу активно підтримала ініціативу й злагоджено виконала необхідні роботи з благоустрою території, адже в закладі освіти цінують чистоту, дбають про поліпшення санітарного стану довкілля, живуть сьогодні з думкою про завтра.

Проведення заходу з озеленення території Коледжу є прикладом екологічної свідомості освітян і студентів міста Києва, які спрямували свої дії на підтвердження статусу столиці як найзеленішого міста України.

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку