КМДА Київська міська державна адміністрація


10 червня 2021

Валентин Мондриївський: Призначення директорів комунальних шкіл має відбуватись максимально прозоро

Валентин Мондриївський: Призначення директорів комунальних шкіл має відбуватись максимально прозоро

У столиці оновили Положення про конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти, що належить до комунальної власності територіальної громади Києва. За відповідне рішення проголосували 100 депутатів Київради.

«Хочу нагадати, що саме Київ ще у 2015 році першим в Україні започаткував відкритий та прозорий відбір на вакантні посади керівників закладів освіти комунальної форми власності та у 2017 році першим затвердив його порядок рішенням Київради. Тепер же ми вносимо правки до цих рішень, щоб зробити механізм відбору претендентів на ці посади максимально прозорим», – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, механізм відбору претендентів на посади керівників комунальних шкіл відтепер передбачатиме участь у конкурсній комісії представників депутатського корпусу по одній особі від фракції, громадськості та, власне, освітян. Норми Положення про відеотрансляцію та дотримання публічності лишаються без змін.

«Прийняття цього важливого для освітян рішення дасть змогу ефективно підготуватися школам до нового навчального року. Адже цей процес лягає саме на плечі директорів. Наразі перед нами стоїть завдання якнайшвидше призначити більше сотні керівників шкіл, у яких закінчуються контракти вже 1 липня», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він додав, що оновлене Положення передбачатиме також можливість подати апеляцію щодо рішення конкурсної комісії протягом 2 днів із моменту його прийняття. Відповідне звернення розглядатиме профільна комісія Київради.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.