Інтерактивне виробниче навчання для майбутніх кухарів у Київському професійному ліцеї транспорту
У Київському професійному ліцеї транспорту здобувачі освіти першого курсу, які опановують професією «Кухар», долучилися до вивчення традицій приготування борщу, а саме козацького.
Учні під час виробничого навчання в умовах закладу освіти відпрацювали практичні навички з теми: «Перші страви» за державним стандартом професійної (професійно-технічної) освіти та освітньою програмою. Узагальнюючи свої знання, переконались у тому, що одна з фундаментальних страв, без якої годі уявити українську кухню, – борщ. У різні часи борщ готували за різними рецептами, з використанням різного набору продуктів. Борщ міг відрізнятися регіонально, від села до села. Адже існує понад 70 складених і описаних видів червоного борщу.
Юні кухарі із зацікавленістю та відповідальністю поставилися до виконання завдань: одягли українські національні костюми, розпалювали вогнище, виконували технологічний процес приготування борщу. Тим самим занурились в атмосферу козацького життя, пройнялися духом козацтва та відчули гордість за те, що вони є українцями.
У кінці дійства відбулося частування страви та обмін секретами приготування смачного козацького борщу.
Життєва мудрість та настанови від майстрів виробничого навчання – професіоналів кулінарної справи - знайдуть своє продовження у витворах майбутніх кухарів!