Головна  →  Новини  →  22 червня 2021

Державна кваліфікаційна атестація у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у форматі комп’ютерного онлайн-тестування

У Києві стартувало проведення державної кваліфікаційної атестації у формі комп’ютерного онлайн-тестування з професійно-теоретичної підготовки окремих професій серед випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Мета - формування системи оцінювання якості професійної (професійно-технічної) освіти шляхом впровадження онлайн-тестування теоретичної підготовки серед випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У випробовуванні охоплено 1436 здобувачів освіти з 21 закладу освіти. Тести розроблено з 18 моно робітничих професій за різними напрямами економічної діяльності - автомобільного транспорту, електротехнічного виробництва,  будівництва, громадського харчування, сфери обслуговування, а саме:

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;  Електрозварник ручного зварювання; Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів; Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення; Штукатур; Лицювальник-плиточник; Маляр; Кухар; Кондитер; Агент з організації туризму тощо.

Цього року для оцінювання знань, умінь та навичок тестові завдання було ускладнено шляхом  додавання двох правильних відповідей. Тести - один з різновидів іспиту, що передбачає абсолютну та ефективну перевірку знань здобувачів освіти для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня з набутої професії відповідного розряду (категорії). До заходу долучились представники від роботодавців, постійні соціальні партнери – замовники робітничих кадрів.

Технічну підтримку та інформаційний супровід в організації проведення комп’ютерного онлайн-тестування для випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти здійснено комунальним некомерційним підприємством «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА».

Керівниками закладів освіти забезпечено умови для учасників освітнього процесу щодо дотримання правил гігієни, маскового режиму та соціального дистанціювання.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку