Головна  →  Новини  →  24 червня 2021

Валентин Мондриївський: Сім закладів освіти столиці перетворять на початкові школи з дошкільними групами

Дві столичні школи-дитсадки Подільського району та п’ять навчально-виховних комплексів (НВК) Деснянського району перетворять у початкові школи з дошкільними групами.

Київрада підтримала три важливі рішення, відповідно до яких школи-дитячі садочки «Поділля» та «Дивоцвіт» у Подільському районі та навчально-виховні комплекси «Вікторія», «Усмішка», «Лісові дзвіночки», «Київські каштани» і «Деснянка» Деснянського району перетворять на початкові школи з дошкільними групами.

За словами заступника голови КМДА, депутата Київської міської ради Валентина Мондриївського, метою прийняття цих рішень є унормування усіх типів закладів освіти відповідно до нового освітнього законодавства України, оскільки в новому законі «Про повну загальну середню освіту» таких типів закладів як школа-дитячий садочок та НВК не існує.

«Цими рішеннями ми не тільки перейменовуємо заклади, а й залишаємо можливість для маленьких мешканців Подільського та Деснянського районів отримувати дошкільну та початкову освіту в стінах одного закладу», – розповів Валентин Мондриївський.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку