Головна  →  Новини  →  25 червня 2021

Патріотично-виховні заходи до 25-ї річниці Конституції України у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України проводиться низка інформаційних, освітніх та патріотично-виховних заходів серед здобувачів освіти з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Мета - роз’яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, а також формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України.

Проведено заходи, спрямовані на поширення знань про історію Конституції України:

  • книжкова виставка у бібліотеці закладу освіти «З Основним законом по життю»;
  • правова інформаційна хвилинка «Конституцію вивчаємо, знаємо, поважаємо»;
  • виховна година для учасників освітнього процесу «Як писалась Конституція»: історія творення головного правового документа держави, починаючи від Конституції гетьмана Пилипа Орлика 1910 року староукраїнською мовою, яка є першою європейською конституцією, і завершуючи ухваленою 28 червня 1996 року Конституцією України.

День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її  суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку