Головна  →  Новини  →  29 червня 2021

Презентація результатів діяльності команди Університету Грінченка в рамках міжнародного проєкту MoPED

У Київському університету імені Бориса Грніченка відбулася онлайн-презентація результатів діяльності команди Університету в рамках міжнародного освітнього проєкту Erasmus + «Модернізація вищої педагогічної освіти з використанням інноваційних інструментів викладання — MoPED».

Вперше за всю історію існування грантових програм Європейського Союзу (TEMPUS та ERASMUS+ КА2) бенефіціаром та координатором проєкту  (у якому взяли участь 9 університетів – 3 європейських та 6 українських) виступав саме український заклад вищої освіти – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Тривав проєкт 3,5 роки, а його бюджет склав 861 445 євро.

Результати проєкту стали актуальними та корисними в реалізації Концепції НУШ та організації освітнього процесу в рамках змішаного та дистанційного навчання під час карантину.

Завдяки європейському досвіду українськими університетами консорціуму:

  • розроблено 21 новий курс з сучасної методики викладання STEAM предметів із використанням ІКТ, з яких 6 викладаються англійською мовою;
  • створено курс професійної англійської мови для педагогів;
  • розроблено керівництво для створення профілю вчителя з переліком цифрових компетентностей;
  • облаштовано шість інноваційних класів, які перетворені у центри інноваційних інструментів викладання;
  • розроблено гру для створення таких інноваційних класів у закладах середньої та вищої освіти (команда університету Деусто (Іспанія);
  • проведено значну кількість тренінгів, майстер-класів та міжнародну конференцію для викладачів університетів і вчителів шкіл, де вони змогли підвищити рівень цифрової компетентності й ефективного використання інноваційних педагогічних технологій.

Перейти до спискуВерсiя для друку