Головна  →  Новини  →  14 липня 2021

Олена Фіданян: Давня традиція співпраці Києва та В’єтнаму у галузі освіти

13 липня відбулася зустріч представників Департаменту освіти і науки КМДА,  Деснянського управління освіти, директора школи № 251 з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєном Хонг Тхачем.

Під час зустрічі обговорено питання вивчення мови та культури В’єтнаму у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 251 імені Хо Ши Міна. В’єтнамська мова у цій школі вивчається з 2005 року. Також у 1987 році педагогічним колективом спільно з Товариством дружби В’єтнам -Україна  було створено єдиний на території нашої держави музей Українсько-в’єтнамської дружби.  

«Знайомство юних киян з культурою в’єтнамського народу та вивчення мови – це позитивний напрямок у співпраці України та В’єтнаму. Вивчаючи іноземну мову, діти знайомляться з культурою іншого народу, поглиблюють свої уявлення про традиції, розширюють світогляд і коло спілкування», - повідомила Олена Фіданян.

Директор Департаменту додала, що у закладах освіти Києва вивчається понад 20 іноземних мов.

У свою чергу, представники Посольства В’єтнаму наголосили, що для роботи гуртка у 251 школі запропонують кандидатуру вчителя – носія мови.

Перейти до спискуВерсiя для друку