Головна  →  Новини  →  27 серпня 2021

Заклад дошкільної освіти № 1 «Орлятко» – перший садочок, з якого розпочалося становлення системи дошкільної освіти в Україні – Тетяна Копил - Філатова

Про це зазначила начальник управління освіти Печерського району Тетяна Копил – Філатова

«Протягом останніх років у Печерському районі було відкрито два заклади дошкільної освіти - № 720 та № 48. Печерські Палаци дитячого щастя продовжують свою історію і дарують дітям радість та якісну підготовку до переходу на нову ланку розвитку. Заклади освіти Печерського району швидко включилися в реформу “Нова українська школа”, інноваторами впровадження якої є  школа І-ІІІ ступенів № 5 та спеціалізована школа № 88. Класи НУШ забезпечені особливими меблями, килимовими покриттями, спортивним обладнанням, дидактичними матеріалами, комп’ютерною та мультимедійною технікою тощо», - повідомила Тетяна Копил – Філатова.

Вона додала, що важливою частиною шкільного життя в закладах освіти Печерська є  збереження здоров’я дитини,  оновлення  системи  харчування, Особлива увага звертається не тільки на санітарні норми, але й на затишок і зручність для всіх.

До того ж за часи незалежності у Печерському районі з’явилися заклади нового типу: ліцеї та гімназії, які покликані допомагати розкриттю талантів та здібностей дитини. Печерськ пишається своїми ліцеями та гімназіями, які розпочинали нову історію разом з незалежністю. Український гуманітарний ліцеї КНУ імені Тараса Шевченка відзначає 30-ти річний ювілей та є ровесником незалежності сучасної України!

«Ми традиційно славимося своїми обдарованими учнями. За роки проведення ЗНО понад 160 учнів Печерська отримали 200 - бальні результати.  За 30 років незалежності талановиті педагоги району підготували понад 85 переможців міжнародних олімпіад та майже 50 переможців міжнародних конкурсів наукових проектів. Лідером у вихованні  та навчанні призерів міжнародних олімпіад є Києво-Печерський ліцей №171 "Лідер», - розповіла начальниця управління освіти Печерської РДА.

Також, заклади освіти Печерська ведуть активну міжнародну діяльність. 6 спеціалізованих шкіл, Ліцеїв та Гімназій є учасниками проекту Асоційовані школи ЮНЕСКО. У 12 закладах загальної середньої освіти працює 32 інклюзивні класи, навчанням в яких охоплено 41 учень  з особливими освітніми потребами. У 2019 році розпочав свою роботу Інклюзивно-ресурсний центр № 6 Печерського району м. Києва.

 

«Вдосконалити свою майстерність юні спортсмени нашого району мають можливість у 2 спортивних школах району: №1 та 9, серед вихованців яких є Чемпіони та призери багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань   2020 рік додав у наше життя свої корективи. Дистанційне навчання стало викликом для всіх: освітян, дітей, батьків. Активну участь учителі району взяли у роботі Всеукраїнської школи-онлайн та проведенні відео-уроків,  стали учителями не тільки для своїх учнів, а й для дітей всієї України. У закладах загальної середньої та позашкільної освіти Печерська мовою Мистецтва може оволодіти кожна дитина! Усі заклади освіти  Печерського району змінюють світ  на краще вже 30 років і роблять це гідно та з любов’ю до справи свого життя – виховання дітей,  майбутнього незалежної України», - поділилися Тетяна Копил – Філатова.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку