Головна  →  Новини  →  10 вересня 2021

Фінал Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат

Завершився відкритий Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат, який цього року проводився на базі яхт-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва в період з 3 по 8 вересня 2021 року.

У вітрильних перегонах взяли участь понад дві сотні спортсменів з Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Херсонської областей, міста Києва, а також наші гості – яхтсмени з Болгарії.

Протягом тижня в акваторії Київського моря поблизу міста Вишгорода найсильніші яхтсмени України змагались за призові місця у наступних класах яхт: Оптиміст, Кадет, Лазер 4.7, Лазер Р та Techno293.

Традиційно Регата проводилась з метою популяризації та розвитку вітрильного спорту в Україні, підвищення спортивної майстерності юних яхтсменів. На вітрильні змагання також покладалась місія щодо пропаганди здорового способу життя та залучення молоді до активних занять спортом. Також, в рамках Чемпіонату проводився відбір спортсменів відповідних вікових груп до складу національної збірної команди.

Привітали переможців Чемпіонату України керівник Київської міської вітрильної федерації Олександр Стешенко, командувач ВМС України (2014-2016 рр) віце-адмірал Сергій Гайдук, тренер штатної команди національної збірної України з вітрильного спорту ММС України Юлія Кисельова, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки КМДА Сергій Мельник та директор Київського Палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська.

Раді повідомити, що Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат з легкістю підкорився вихованцям яхт-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва. Чемпіонкою у класі Оптиміст серед дівчат першої молодшої групи стала Ульяна Пострелко, яка отримала медаль за 1 місце та диплом чемпіонату. Третє місце в класі Оптиміст серед юнаків першої молодшої групи виборов Олександр Болсуновський. Також Ульяні Пострелко вдалося вибороти кубок за друге місце відкритого Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат 2021 року.

Вітаємо юних спортсменів та їхніх тренерів з вдалим виступом та бажаємо нових підкорень у спорті.

Фото заходу

Перейти до спискуВерсiя для друку