Головна  →  Новини  →  27 вересня 2021

У Києві пройшов Туристсько-краєзнавчий фестиваль для учнівської молоді міста

25-26 вересня відбувся туристсько-краєзнавчий фестиваль серед учнівської молоді Києва, присвячений 30-річчю Незалежності України та Всесвітньому дню туризму.

25 вересня на території Національного природного парку «Голосіївський» учні 5-9 класів закладів освіти, вихованці гуртків національно-патріотичного, туристсько-спортивного та краєзнавчого профілю, представники дитячих громадських організацій та клубів з усіх районів столиці й гості заходу, група дітей Новосілківської гімназії Київської області, відвідали майстер-класи на 16-ти локаціях різних напрямів краєзнавства (географічного, археологічного, екологічного, геологічного, народознавства тощо) та спортивного туризму (водного, велосипедного туризму, скелелазіння, надання долікарської допомоги тощо). Усього у цей день до Фестивалю долучилися 409 учасників.

26 вересня відбулися туристсько-спортивні змагання на Кубок з туристського багатоборства учнівської молоді Києва: Відкритий Чемпіонат учнівської молоді Києва з техніки велосипедного туризму та Відкритий Чемпіонат учнівської молоді Києва з техніки водного туризму. У змаганнях з техніки велотуризму виборювали перемогу 152 юні туристи різних вікових груп та їх керівники, а з водного – 332. Загалом  дводенний Фестиваль згуртував 893 учасники.

Заходи проведено з дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. 

Фестиваль ініційовано та проведено Київським центром  дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання за підтримки Департаменту освіти і науки.

Фото заходу

Перейти до спискуВерсiя для друку