Головна  →  Новини  →  30 вересня 2021

Неформальне професійне навчання у Вищому професійному училищі № 33

Для забезпечення соціального захисту громадян, підвищення їх конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці у столичному закладі професійної (професійно-технічної) освіти здійснюється організація процесу підтвердження результатів неформального навчання.

З 2019 року Вище професійне училище № 33 м. Києва є активним учасником (суб’єктом) підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими кваліфікаціями «Кухар 3-6 розряду».

Процедура підтвердження результатів самоосвіти є чудовою можливістю для робітників, які мають досвід роботи, знання, професійні навики за певною професією, але не мають документального підтвердження про присвоєння робітничої кваліфікації.

Тільки за минулий навчальний рік свідоцтво про присвоєння та підвищення кваліфікаційних розрядів отримав 151 працівник сфери громадського харчування, які працюють у шкільних їдальнях та дитячих садочках столиці за кошти бюджету  міста Києва. Проходили навчання слухачі з м. Києва та 4 областей України (Київська, Черкаська, Донецька, Луганська). Фінансування щодо підтвердження результатів неформального професійного навчання здійснюється і за рахунок коштів особи  або роботодавця (у разі направлення ним особи).

У вересні 2021 року за рішенням державної кваліфікаційної комісії 10 робітників сфери громадського харчування підтвердили кваліфікаційні розряди з професії «Кухар», виконавши теоретичне та практичні завдання за відповідними кваліфікаціями.

Вище професійне училище № 33 м. Києва у цьому навчальному році  продовжує концепцію навчання впродовж життя та створює всі умови для визнання професійного досвіду.

Перейти до спискуВерсiя для друку